Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under april 2010

Av Mikaela - 10 april 2010 18:59

Idag har tempen konstant stått på 4 grader. Visst är det skönt med plusgrader, men vet inte om dom gör så mycket när det är alldes grått, regnit och blåsigt.. känndes som -5..
Vi åkte (japp vi tog bilen) bort till knallemarknaden, gick ett varv och åkte sen hem igen. Den marknaden som bara för några år sedan var stor och full av en massa stånd har blivit pissliten och helt värdelös. Kanske känndes den mer värdelös i det här vädret.. vet inte..

Vi softade en stund hemma innan vi begav oss och handlade. Vi ska lyxa till middagen idag med hemmagjord skagen och bakpotatis. Älskar den maten =) Även om jag inte kan äta så mycket, men jag får i alla fall njuta av den.

Jag får ju egentligen inte börja rida först tidigast 4 veckor efter operation, vilket är på onsdag. Men jag tänker tjuvstarta imorgon, saknar det massor och kan inte hålla mig längre. Så imorgon blir det en tur i skogen.

Sen är det ju även dags för mätning och vägning imorgon. Ska bli spännande och se, har inga jätte förhoppningar på vågen, men spännande i alla fall.
Sen är ju tanken att vi ska rensa förådet på framsidan, skulle verkligen behövas, ska slänga så mycket skit. Kanske sälja ett å annat också...

Nej nu ska lillnosen få välling, sen blir det sängen för henne och middag för oss!
Hörs i morgon!

Av Mikaela - 9 april 2010 21:24

Hemlisar hemlisar... här smaskar vi för fullt på hemlisar.
Vill vänta med att förtälja dom, men inom sin tid =)
Och jag är inte gravid så mycket kan jag ju säga i alla fall =)

Mamma, Micke å Simon är i mora, hade också gärna följt med men det får vänta tills vädret är bättre. Blir nog en tripp dit i sommar skulle jag tro.
Nu måste jag få i mig kvälls mellisen, knäckemacka med sture ost =)
Och kolla in favo programet Solsidan!

Hörs imorgon!

Av Mikaela - 7 april 2010 20:15

Idag är det 3 veckor sen jag genomgick operationen. 3 Veckor sen och jag har nästa nästan gått ner 10 kg!! Det handlar om 1 kg, sen har jag gått ner 2 siffrigt.
Såå underbart... men det har ju inte varit super enkelt, varje dag är en liten kamp, även om det blir lättare och lättare.

Idag har vi iallafall varit på Gunnes gård, för er som inte vet vad det är så är det en gamal vikinga gård som ligger här i byn. Super mysigt under sommaren då det går kossor, får, grisar, höns och tupp där.  Än så länge fanns där bara ett gäng hönor och en tupp. Men vi grillade korv, vilket uppskattades massor av lillnosen.
Vi gjorde även bröd, som dock smakade skit =) Men kul var det. Även mamma och micke var med.

Varje dag när jag ätit frukost blir jag helt slutkörd..mina batterier tar helt slut och i morse deckade jag helt. Låg på soffan i 2 timmar, sen kan jag kliva upp som inget har hänt. Men dom där två timmarna är kämpiga. Någon som vet varför? Har även provat att dricka lite klosyra som ni andra, har inte heller känt nått men inte drukit några direkta mägder.

Nej nu blir det sista mellisen, sen soffan.. natt natt

Av Mikaela - 6 april 2010 19:52

Idag har Eddan börjat jobba igen, så idag var med andra ord första dagen jag och Nora var ensamma hemma. Eller ja ensamma och emsamma.. vi hade ju Alice, Scott (katten) och Kaninen =) Så riktigt ensamma är vi väl aldrig.
Men kul hade vi i alla fall. Efter lunchen begav vi oss ut i sandlådan och tok busade. Vi gungade, åkte kana, byggde sandslott..(eller ja det skulle föreställa det iaf =) ). Sen knallade vi hem och fortsatte att busa ute på gården i vårvärmen som faktiskt värmer rätt okej just nu. Det var ju i alla fall strålande sol så vi plockade ut en massa leksaker och fortsatte leka. Sen försvann solen bakom en massa moln så då gick vi in istället.

Väl inne bestämde vi oss för att bygga alla nya pussel som Nora fått av kusinerna.
Väldigt kul har vi haft idag, och vi har vekligen busat busat busat och busat!

Har precis varit ute på en väldigt skön prommis med Alice-Balice, och ska snart äta mitt sista mellis mål för idag.

Jag har ju lite svårt att få i mig alla 7 mål/dan.. men idag kommer jag iaf få i mig 5 mål.
Frukost blev idag smörgås och lite yoggi.
Lunch ris, kyckling med sås.
Mellis knäckemacka
Middag makaroner å köttbullar
Mellis knäckemacka med sture ost LOVE!

Vad vi ska göra för bus i morgon får ni så imorgon!
Avslutar med en sockersöt bild på Nora, tagen idag i lekparken!
  

Juste, Ante! Hur går det för dig? Äter du vanlig mat nu?

Av Mikaela - 4 april 2010 19:04

Ni som läste igår såg ju att jag åkte på förmiddagen upp till Joi å Sigge eftersom Bullen börjat öppna sig och valpar var på G. Vid lunch så kom även Nora som sov när jag åkte. Eddan lämnade av henne och vi åt lunch hemma hos Joi. Gnocci, åå det var sååå gott..shit njuter fortfarande!! Nora åt två stora lass och jag åt min vanliga. Bullen verkade lung så vid 15 tiden kom Eddan och hämtade mig.

Sen väl hemma kom mamma å gänget på fika och vi var ute på framsidan hela tiden i solen och bara njöt..ååå våren är äntligen här. Till och med Kanin fick komma ut och springa i valphagen en stund.

Kvällen kom och jag hade inte hört nått ifrån Joi, så jag sa till Eddan vid 22 tiden att det är lika bra jag går och lägger mig och passar på att sova ifall Joi ringer under natten. Hann precis somna när jag fick ett sms ifrån Joi om rosa flytningar ifrån Bullen, jag skickade tillbaka att hon skulle hålla koll och höra av sig om det händer nått mer. Bara efter ett par menuter ringer hon igen och säger att hon krystar. Jag kastar på mig kläder och springer ut till parkeringen där hennes snubbe skulle hämta mig. Innan han kom ringer hon igen och säger att en valp har kommit. Sen kom valparna tätt..fort gick det och det verkligen sprutade ut valpar. Vid 02.30 hade det kommit 8 valpar. 3 tikar, 4 hanar varav 1 var död.
Bullen kändes mjuk och somnade gott med sina goa valpar. Så jag åkte hem.
Somnade vid 04 tiden och vaknade 06 då nora väckte mig.. gissa om jag var däckad då...shit..var helt förstörd. Låg kvar i sängen och somnade om och vaknade lika trött vid halv 10. Fick då sms av Joi att yttligare en valp hade kommit vid 04.40 en tik. Så resultatet blev 4 tikar och 4 hanar (+ en död).
Heeeelt otroligt. Pratade med Joi på förmiddagen och även hon var väldigt sliten.

Stackarn.. hon har jobb ett par veckor framöver...

Fast jag var helt slut så åkte vi vid 10 tiden upp till stallet och borstade av Dufa sen så fick Nora och Eddan rida på Dimmis. Nora som för övrigt satt på Dimmis redan då jag stod och borstade av henne all lera. Sen slängde vi upp Eddan och han red två varv runt gårdsplanen. Han var verkligen super duktig. Så snart värmen kommer så ska han med ut i skogen på en sväng.

Sen avslutade vi eftermiddagen/kvällen med mamma å dom. Grillen åkte fram och det blev både kött och champinjoner, majskolvar. Mamma hade gjort potatis sallad och till det även sylt lök. Allt var verkligen super gott!!

Vägde och mätte mig även idag, har gått ner på 17 dagar 8,4 kg så det känns verkligen skönt. Runt magen hade jag tappat 5 cm, resterande kroppsdelar hade det försvunnit allt mellan 1-3 cm. Så jag är än så länge super nöjd.

Nej nu ska jag samla vuxen poäng och spela Bingolotto!!

Av Mikaela - 3 april 2010 10:46

Nu ringde Joi och berättade att Bullens temp sjunkit under 37 så nu åker jag och förlöser bulldog valpar. Äntligen =)
Hörs sen!

Av Mikaela - 3 april 2010 10:00

Ooo måste ju bara berätta vad vi åt igår..påskmaten sket vi i detta år istället blev det bakpotatis med skagenröra och lövbiff rullar med vitlöksost.
Oooo det var sååå gott!! Även om jag inte äns fick i mig en halv bakpotatis och inte äns en liten hörna av lövbiffen så fick jag i alla fall njuta av den.
Super gott och det enda man hörde runt matbordet var Mmmmm...mmmm..mm..
Ingen sa nått annat än mmmm..haha.. Eddan är proffs på att göra skagen.

Sen pratade vi mycket om att operationen jag gjort, att hur mycket jag än skulle ångra den så kan jag aldrig få den ogjord. Jag ångrar den inte men saknar att kunna hälla i mig vätska.. inte bara ett par få klunkar. Nått som jag aldrig mer kommer kunna göra.. känns sorgset. Men jag antar att när man gått ner sådär 20 kg eller nått så väger det över.. men det känns långt borta just nu..

Idag ska vi hem till Joi å Sigge på lunch, jag krävde att Joi skulle fixa gnocci med tomatsås.. så sjukt gott. Och visst fixar hon det..yeee! Längtar redan till lunchen! Deras Bullen (hund) ska när som helst få valpar så just nu sover jag med mobilen brevid kudden, redo att ge mig iväg när som helst och förlösa henne =)

Huset jag pratade om här om dagen måste ha hunnit blivit sålt för dagen efter var annonsen borta och vi hörde aldrig nått ifrån mäklaren. Synd, gillade verkligen huset. Men men det kommer flera.

Imorgon ska vi upp till stallet..ooo så jag har saknat hästarna! Nora ska få rida.
Jag ska bara gosa...

Sen måste jag ju passa på och önska alla som stället ut på lilla Sthlm i helgen ett stort Lycka till. Har en Lord Dannys hund som ställs där imorgon så då håller vi tummarna extra mycket!

Nej, nu ska jag krypa upp ifrån soffan =)

Av Mikaela - 1 april 2010 11:17

GLAD PÅSK mina vänner!

Åå jag älskar påsken.. den är så lagom. Inte så hysterisk som julen, inte lika lång, och desstuom så betyder det ju att vi går åt rätt årstid! Färgglada färger och godis!

Ja i vanliga fall godis.. i år får det väl bli lite extra keso med feta oliv =)

Igår så var vi ute hos Alice uppfödare Katarina och gosade med valpar, och vuxna.
Dom har ju sådär 10 vuxna hundar, 2 valpar som är snart 10 veckor, och 9 st nyfödda valpar. Så det fanns en del att gosa med! Sen svängde vi förbi IKEA och köpte lika backar. Vi var nämligen där i förrigår och fick tag på en jätte bra förvaringsbänk åt Nora så nu behövde vi lite backar till den. Oj så bra det blev.
Måste ta kort på Noras rum någon dag, hon har verkligen ett drömrum för barn.
Ett sovrum med bara en massa leksaker, och inte glömma alla miljoner gosedjur.
Hon älskar nämligen gosedjur.

Just nu står Eddan å målar kökstaket och ena väggen. Vi blir nog aldrig klara med köket känns det som eftersom vi nu beslutat oss för att måla om och sätta upp en fondvägg.. Jajaj.. någon dag ska det väl ändå bli klart.
Som om det inte räckte så har jag ju dessutom hittat mitt drömboende, ett hus här i närheten. Så nu väntar vi på att höra ifrån den mäklaren om att få komma och titta på det. hehe..!

Nej nu ska jag fånga in kaninen, den har varit lös länge nu!
Tjopp tjopp

Jo juste, satan vad jag saknar att få rida..2 veckor kvar sen jäklar ska jag ut i skogen och busa!

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7
8
9 10 11
12 13
14
15 16 17 18
19
20 21 22
23
24 25
26 27 28 29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards