Bloggen om mitt 'lättare liv', familj och vår stora flytt!

Alla inlägg under mars 2010

Av Mikaela - 23 mars 2010 14:37

Nora blev ju magsjuk igår och sypde en hel del, stackarn... Idag har hon inte spytt nått men det kommer fortfarande ur andra änden på henne..det är då man uppskattar att dom har blöja fortfarande.

Hon har ju iaf sovit hela dagen idag istort sett, när hon varit vaken har hon drukit vattenersättning, blåbärs soppa och nu försökte jag få i henne majsvälling, men då visade hon mig tungan (hon hatar det), sen somnade hon om.
Lillsorken!!

Vi hade ju tänkt åka och köpa kakel till köket idag, men änu en gång får vi skjuta på det tills i morgon. Men imorgon då j*vlar ska vi köpa kakel!!

Alltså, det finns ju en sak jag måste dra upp..det här med soppor alltså.. tanken får mig illamående... Varje dag det börjar bli dags för lunch eller middag blir jag illamående bara av tanken att jag måste äta soppa.. Här om dagen kunde jag inte äns känna lukten av den när Eddan var så snäll och gjorde i ordning den till mig.
Fick sitta med tröjan över näsan som någon satans 14-åring..suck..
Så nu har jag börjat med pure.. mosar allt till tusen och slänger i en klick smör.
Peppar, peppar så har det gått bra än så länge. Längtar tills man får äta vanlig mat och kan ta en knäckemacka till mellis..

Jo du Andreas, jag vet att du läser. Nu får du ju ta å lämna en kommentar också =)

Av Mikaela - 22 mars 2010 19:35

Min älskade lilla Nora är magsjuk..och det skär i mig över att se henne gråta i panik när hon spyr. Vill bara ta upp henne i famnen och krama henne, men försöker hålla henne på avstånd..

Att jag skulle själv bli magsjuk skrämmer mig, blir livrädd faktiskt.. Kan känna smärtan i magen över att spy... nej ursch.. Jag åt middag vid 17.30 så jag hoppas den sjunkit vidare ner i tarmen, så om jag blir magsjuk så kommer det bara i andra änden...

Sitter vakandes och bara tittar på lilla Nora som ligger och sover i sängen, vågar inte lämna hennes sida ifall hon börjar kräkas. Är rädd att hon ska sätta i halsen.

Dagen som annars varit helt okej, kännde för första gången i morse när jag vaknade att jag inte hade speciellt ont och har sovit hela natten. Har "pepper,peppar" inte tagit någe smärtstillande sen igår kväll. Men det har kännts okej.

Vi var inne på KS på förmiddagen då Nora är med i ett projekt som handlar om "barn som föds friska ifrån en havandeskapsförgiftad moder". Förhoppningsvis sista gången vi var med dom har ju följt henne ifrån födseln. Men dom tycker om att hennes hjärta slår så fantastiskt fint att dom kanske skulle höra av sig i fram tiden i alla fall.

Sen så åkte vi hem, käkade lunch och sen kom Joi å Sigge. Så barnen lekte (läs bråkade) som dom brukar och vi pratade strunt. Joi hade med sig Bullen, deras bulldog som ska valpa om 2 veckor och jag har fått äran att förlösa henne!! Ååå det ska bli så himla kul. Mycket raser har jag förlöst men aldrig en bulldog!

Oj vad långt det blev.. nej nu ska jag nog avsluta.. imorgon blir det absolut inte som planerat, får väl se vem som ligger däckad då..
...suck...

Av Mikaela - 22 mars 2010 07:36

Låg och funderade lite igår kväll.. Nu när jag har gått ner lite börjar jag fundera på vart det tar vägen? Alltså det har försvunnit 3,7 kg ifrån min kropp men vart har dom tagit vägen? Har dom blivit luft? Jag har ju fortfarande inte kunnat göra nr 2 på toa så dom har ju inte ramlat ut där.. men vart har jag tappat dom?

Vad händer i kroppen när man tappar så pass mycket på så fort tid? Försvinner dom i från jordens yta helt eller ligger dom kanske i bilen?

Mysteriumet har börjat!
Vet ni?

Gårdagens måltider var nog inte dom bästa..fick bara i mig 1 dl av 2 vid mellismålen och missade kvällsmellisen..somnade i soffan..
Men ska bättra mig idag.

Idag är planerna att vi ska träffa Joi och Sigge, har inte träffat dom sen veckan innan op så det kommer nog Nora uppskatta mycket!
Nej nu ska jag fortsätta kämpa i mig frullen!
Gupp gupp!

Av Mikaela - 21 mars 2010 16:03

Är hemma hos mamma och hade inte en tanke på att väga mig, men varför inte. Hemma finns ju ändå ingen våg så jag hoppade upp på deras våg. Det är ju ändå den jag använt från början, och gissa om jag blev förvånad när den stod på 113,8 kg!

UNDERBART!

Nu känner jag mig lite mer motiverad till dom här äckliga sopporna!

Hörs sen, nu dags för mellis!

Av Mikaela - 20 mars 2010 18:36

Alice har kommit hem igen, tyvärr inte med ett ck, men med HP. Så jag får väl vara nöjd. Det var dock 11 st i hennes klass och hon kom 3:a.

Grattis till kennel Big Brazzel för övriga strålande resultat!

Dagen har annars rullat på bra, vi var på Barnens hus men hittade inte termosen och tror jag hoppar den. Tänkte inte leva på flytande resten av livet ändå =).
Sen for vi till Maxi ica och införskaffade lite fler soppor bland annat.

Sen va mamma å Micke över på fika och vips så är det dags för att äta igen.

Dagens måltider:

Frukost Yoggi yalla 2 dl
Mellis Yoggi blåbär/banan/vanilj 2 dl
Lunch Köttfärssoppa 2,5 dl
Mellis fruktdricka 2 dl
Mellis Nyponsoppa 1 dl, Keso 1 dl
Middag Minestronesoppa med mixad kycklingfilé 2,5 dl
Meellis Mjölk 2dl

Sen även 5 dl vatten/saft.

Saknar dom man lärde känna på Ersta, undra om vi kommer ses mer?

Av Mikaela - 20 mars 2010 09:21

i natt..åå vad man saknar sin egen säng när man sovit i sjukhus säng ett par nätter. Det är verkligen underbart att vara hemma igen.
Får otroligt stöd av min älskade sambo som direkt är där när han ser att det är lite kämpigt.

Imorse vid 06.30 lämnade jag Alice på parkeringen där Katarina och Andrea hämtade upp henne för dagens utställning. Konkurrensen var stor idag men jag håller tummarna.

Har än så länge bara ätit frulle idag och liksom igår så tar den hårt på mig och jag måste vila efter. Det tar väl ett tag innan kroppen vant sig och jag är glad att Eddan är hemma under min sjukskrivning och hjälper till med Nora.

Måste tacka alla för era kommentarer, det är underbart att se att så många läser och jag hoppas ni får ut nått av det =)

Idag ska jag ner på barnens hus och köpa en mat termos så jag slipper äta kall soppa. Annars så ska vi nog inte göra allt för mycket, får ju inte glömma att det bara är ett par dagar sen man blev opererad.

Anncha, är allt väl med dig? Hoppas resan hem igår gick bra!

Ha det bäst, flodhäst!

Av Mikaela - 19 mars 2010 15:52

Önskar jag kunde hoppa av glädje för jag är äntligen hemma!
Nora har varit helgalen sen jag kom hem vilket jag tolkar som posetivt.
Önskar bara jag kunde skutta med henne!

Hämtade ut en hel kasse med tabletter och sprutor på vägen hem på apoteket.
Passade på och handla lite också, sen full rulle hem, busa gosa kramas och pussas med Nora, sen upp med Alice i trimrummet och finputsa lite på henne.

Snart ska Eddan slänga Alice i badet så kan jag föna henne sen. Måste ju matcha in allt med mina mat tider.. guu vad jag längtar till flyt tiden är över.. vill ha riktig tugg mat!!

Nej nu är strax kl 16 å det är dags för mellis =)
Hörs senare!

Av Mikaela - 19 mars 2010 10:49

Natten gick bra, ena tanten brevid snarkade högre än jag vet inte vad..
Sen så var det samling kl 07.30 på avd 3 med dietisten Gunnel.
Vi fick våran första frukost, jag valde yoggi jordgubb/blåbär.
Mums vad gott med riktig frulle!! Det tog mig 43 minuter att få i mig 2 dl, vilket är bra. Men efteråt blev jag super trött och fick gå upp och lägga mig en stund.

Känndes som jag varit på värsta brakmiddagen..kroppen blev helt slut..
men nu har jag vaknat och till och med fått i mig mitt mellan mål som blev fruktsoppa 2dl. Gott och känner mig ön så länge inge trött.

Nu så ska jag hoppa in i duschen för att sen lägga om plåstrena på magen, och kolla in häftklämmorna, ska ta en bild och slänga in. Sen ska jag bara vänta in att kl ska bli 12 för att då äta middag sen ska jag HEM!!

Lilla älskade Nora har varit ledsen i natt och även igår, så nu vill jag hem, det skär i hjärtat på mig.. Jag var såå ledsen igår när jag hade pratat med lill skruttan, min älskade lilla Nora!!

väl hemma sen blir det å sätta Eddan i arbete, stackarn... Han måste nämligen bada och föna Alice, som ska på utställning i morgon. Snälla uppfödaren Katarina och Andrea tar med sig henne. Håll tummarna nu!! Vill så gärna hinna få ett CK på henne ifrån juniorklass!

Nej nu blir det duschen!
Hej hopp i lugn galopp!

Presentation


Den 17 mars -10 genomgick jag en GBP operation och har sen dess lyckats gå ner hela 51 kg. Sen dess har vi även gjort en stor flytt ifrån sthlm till dalarna och i jan -12 väntar vi tillökning! Följ oss och vår vardag!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards